Gepost op

Sporten in de woonkamer

Thuis trainen

Steeds meer mensen vinden het erg belangrijk om fit te zijn. Wanneer je fit bent zie je er niet alleen vaak een stuk beter uit, ook zit je zowel mentaal als fysiek lekker in je vel. Fit zijn kan voor iedereen wat anders zijn. De ene wil gespierd zijn, terwijl de ander enkel afgetraind wil zijn. Voor al deze verschillende doelen zijn er dan ook verschillende fitnessapparaten waar je gebruik van kunt maken. Wij behandelen er 4.

Hometrainer

Een hometrainer is eigenlijk een nagemaakte fiets die in sportscholen en woningen veel voorkomt. De bewegingen die je op een hometrainer maakt zijn exact de zelfde bewegingen als die je maakt wanneer je daadwerkelijk fietst. Het voordeel van de hometrainer is echter dat je niet echt naar buiten hoeft, waardoor je het ook eventjes snel thuis kunt doen net voor het slapen. Ook kun je een hometrainer in huis natuurlijk altijd gebruiken en tevens tijdens bijvoorbeeld noodweer. De hometrainer is vaak voor veel mensen die last hebben van overgewicht een manier om af te vallen. er zijn diverse varianten met verschillende opties. De meeste hometrainers geven aan hoeveel calorieën je inmiddels verbrand hebt, wat je snelheid is en wat de afstand is die je al hebt afgelegd. Hometrainers kunnen je binnen korte tijd een stuk fitter maken.

Roeitrainer

Een roeitrainer is niet enkel goed voor het afvallen, maar tevens voor spieren over het hele lichaam. Een roeitrainer zet immers zowel je benen en armen, als je rug en buik aan de slag. Veel mensen vinden roeitrainers zwaar. Er zijn veel verschillende roeitrainers. Hieronder zitten ook erg uitgebreide varianten die erg comfortabel zijn en bijvoorbeeld veel verschillende standjes hebben. Wel zijn de uitgebreide varianten vaak erg duur. Roeitrainers staan in veel fitnessruimtes. Meestal is het zo dat je een programma kunt uitkiezen en dat je net als bij veel andere fitnessapparaten een display voor je hebt die gegeven zoals je snelheid en het aantal tot nu toe verbrande calorieën aangeeft. Roeitrainers zorgen vaak ook voor een erg stabiele onderrug. Je brengt je uithoudingsvermogen ermee vooruit, je spierkracht, je stabiliteit en in sommige gevallen zelfs je lenigheid. Ook wordt je lichaam in het algemeen een stuk gezonder waardoor het meer weerstand te bieden heeft tegen bacteriën.

Crosstrainers

Het grootste doel van sporters die de crosstrainer gebruiken is vaak afvallen. Voor het kwijtraken van vet is een crosstrainer een van de handigste apparaten die er is. Dit heeft te maken met het feit dat je hele lichaam zeer intensief in beweging is wanneer je de crosstrainer gebruikt. Je armen gaan continu heen en weer en hetzelfde geldt voor je benen. Vaak gebruikt men dit apparaat om zo veel mogelijk calorieën te verbranden. Ook is de crosstrainer een ideaal apparaat om mee op te warmen alvorens de training. Crosstrainers behoren vaak tot de duurdere fitnessapparaten. Het regelmatig gebruiken van een crosstrainer zal zorgen voor een betere onthoudingsvermogen wat ook weer te maken heeft met een betere bloedsomloop, wat ook weer het gevolg is van het gebruiken van de crosstrainer

Loopband

De loopband komt erg veel voor. Zowel thuis als in fitnessruimtes. Loopbanden hebben erg veel verschillende opties. Er zijn erg uitgebreide varianten, maar uiteraard ook minder uitgebreide varianten. Bij een loopband bepaal je het tempo waarop je wilt rennen of lopen en je kunt in de meeste gevallen ook de heuvel die je bewandeld stijlen maken. Loopbanden hebben vaak veel weerstandsstandjes. Over het algemeen kun je vaak tot wel 18 kilometer per uur rennen met een loopband. Hoe uitgebreider de loopband, hoe sneller je er uiteraard ook mee kunt. Een loopband regelmatig gebruiken zorgt voor fitheid, afvallen, sterke benen en uiteraard een erg goed uithoudingsvermogen. De loopband behoort tot de populairste fitnessapparaten en wordt wereldwijd erg vaak gebruikt. Ook als warming-up komt de loopband veel voor. Net als dat je bij een hometrainer eigenlijk fietst, ren je bij een loopband, maar dan op een machine.