Gepost op

Houtzagerij Wigink.nl

Houtzagerij Wigink

Wiggink.nl bestaat al ruim 25 jaar en is gespecialiseerd op het gebied van hout, bos en bomen. Het bedrijf opereert vanuit Holten, maar is actief in grote delen van ons land. Er worden diverse diensten verleend, dat kan variëren van het uitdunnen van bospercelen, het verbeteren van de toegankelijkheid van de tuin tot het bouwen van complete hooibergen.

Algemene feiten.

We spreken hier over een zogenoemd full service bedrijf. Natuurlijk verbeterd ieder bedrijf zich door de jaren heen, en met meer dan 25 actieve jaren heeft dit bedrijf zich behoorlijk ontwikkeld. Full service houdt eigenlijk in dat het bosbouwbedrijf niet enkel een bosbouwbedrijf is, maar dat er ook focus wordt gelegd op dingen als restauratie, ontwerp, het verwijderen van boomstronken, het vervaardigen van houtproducten en nog veel meer.
Door deze diensten te verlenen is het bedrijf duidelijk gefocust op verantwoord ondernemen, en ze toont dus duidelijk liefde voor haar branche.

  • Opdrachtgevers die hier projecten uit handen geven variëren van bedrijven tot particulieren en stichtingen en zelfs overheidsinstanties gaan voor hun projecten naar Wigink.
  • Zij beschikt over een Vca-certificaat en ze heeft tevens een diploma ‘’veilig werken langs de weg’’ gehaald.
  • Ook doen medewerkers cursussen om bepaalde vaardigheden aan te leren, en zij doen dit werk niet zo lang zij niet hebben bewezen dit aan te kunnen. Er wordt dus altijd veilig gewerkt en hiermee wordt risico iets dat bijna niet besproken hoeft te worden.

Boomverzorging.

Er wordt dus onder andere gedaan aan boomverzorging. Hierbij kan men bijvoorbeeld denken aan het kappen of het snoeien van bomen. Het is algemeen bekend dat een bosperceel goed moet worden onderhouden om de conditie ten goede te komen.

  • Het kappen van bomen wanneer dit nodig is, is een vervelende maar wel noodzakelijke optie wat betreft de veiligheid.
  • Het kappen kan tevens de gezondheid van een boom ten goede komen. Wanneer er weer eens een zware storm komt opzetten, dan kan eventuele schade zorgen voor delen van de boom die niet meer goed functioneren, en zo ontstaat er dood hout.
  • Er wordt gebruik gemaakt van veelal professioneel materiaal zoals hoogwerkers en rupshoogwerkers. En soms komt er ook klimwerk aan te pas, zo is de mogelijkheid er dus om veel klussen wat betreft boomonderhoud te klaren, ook op de minder toegankelijke plekken.

Het kappen van bomen is een van de vele voorbeelden die we zouden kunnen geven wanneer het om verleende diensten gaat wat betreft boomverzorging. We hebben juist deze gekozen omdat dit een van de meest voorkomende ingrepen is waar een klant een bosbouwbedrijf voor inhuurt.

Wat zijn de gehanteerde tarieven?

De kosten voor klussen als het kappen of snoeien van bomen hangt natuurlijk af van een aantal belangrijke zaken, hierbij kun je denken aan de staat van het object, maar natuurlijk ook de mate van benodigd onderhoud. Er wordt dus geen vast tarief gehanteerd, en dit is ook het meest eerlijk naar een klant toe, want het zou oneerlijk zijn wanneer men voor een lastige klus maar weinig betaald en voor een vrij gemakkelijke klus juist relatief veel, en zo geldt dit andersom natuurlijk precies hetzelfde.

Houtproducten.

Wiggink.nl richt zich niet alleen op boomverzorging en houtspecialisatie. Er kunnen ook diverse houtproducten worden geleverd, geplaatst en gebouwd. Hierbij kan men bijvoorbeeld denken aan een overkapping/houten buitenverblijven.

Er kan worden gekozen voor zowel een modernere, als een oudere look. De oude look blijft altijd toch wel iets speciaals houden, dit moet uiteraard worden gewaarborgd en veel mensen vinden dit ook echt belangrijk. Hier heeft het bedrijf zich goed op georiënteerd. Er kan worden gekozen uit variaties tussen inlands eiken, lariks en Douglas. Overigens is er ook sprake van specialisatie in de oorspronkelijke verbindingen zoals pen-en-gat verbindingen, slobgat verbindingen en ankerbalken. Dit alles om aan de traditionele houtwerken in de tuin echt een authentieke look te geven, of dit nu een overkapping is, een tuinhuis of een buitensauna.

Werk op maat.

Het is altijd fijn wanneer een bedrijf is gespecialiseerd in maatwerk. Het is altijd fijn wanneer je niet een catalogus naar je toegeschoven krijgt met beperkte opties waar je uit kunt kiezen. Het bedrijf specialiseer zich ook in maatwerk, en hier gaat vaak eerst een afspraak voor overleg aan vooraf. Zodat jij precies weet wat de bedoeling is, en zodat je nooit voor verrassingen komt te staan. Dit maakt het werk aan jouw project ook net even wat persoonlijker, alsof je ook een band hebt met degene die het werk voor je uitvoeren.

Na de eerste afspraak krijg je een ruwe schets met een indicatie van wat het nu ongeveer moet gaan kosten. Wanneer het gevoel goed is en alles is goed in kaart gebracht, dan wordt er gewerkt aan een definitieve bouwtekening en dan kan het project pas echt beginnen!