Gepost op

Diadora schoenen; uniek

Diadora schoenen

Diadora is een sportmerk dat met name bekend staat om de verschillende sportschoenen die het merk ontwerpt en tevens produceert. Diadora is over de hele wereld bekend en wordt dan ook veel gedragen onder allerlei sporters. Het merk wordt vooral veel gedragen onder voetballers, tennissers, maar ook wielrenners en hardlopers. Inmiddels is Diadora een echt wereldmerk geworden, wat het nu al zeker zo’n 30 jaar is. Diadora is begonnen in Italië, maar heeft momenteel ook fabrieken in de Verenigde Staten en in Hongkong. In Nederland is het merk erg bekend geworden toen het diverse Eredivisie clubs ging sponsoren waaronder FC Twente. Diadora, de benaming komt uit het Grieks en de betekenis is “geschenken en eer delen”. In Nederland zijn producten van het merk Diadora verkrijgbaar op Pauw.com

De totstandkoming van Diadora

Diadora is een sportmerk dat inmiddels al meer dan 70 jaar bestaat. Het merk werd opgericht in 1948 door de Italiaan Marcello Danieli. Dit gebeurde in het Italiaanse Veneto. In eerste instantie richtte Danieli het merk op voor de productie van bergschoenen. Later werd Diadora een echt sportmerk dat over de hele wereld bekend werd. Het merk had een visie om en gedurende het sporten voor comfortabele kleding te zorgen, maar ook hierbuiten er sportief uit te zien en een comfortabele en moderne uitstraling te hebben in het dagelijkse leven. Het merk bracht zichzelf omhoog tot aan de top op de wereld door het gebruik van creativiteit. Het groeide enorm tot de jaren 80 waarin het al een van de grote spelers op de markt was. Inmiddels heeft het bedrijf fabrieken over de hele wereld.

De huidige verkoop van Diadora

Diadora verkoopt zoals gezegd diverse producten voor in het dagelijks leven, maar vooral voor tijdens het sporten of voor mensen die er in hun dagelijkse leven sportief willen uitzien. Het merk is een specialist als het gaat om de productie van schoenen. Schoenen worden op zeer creatieve wijze ontworpen. Het is belangrijk dat ze tijdens het sporten fijn zitten, maar het doet er ook zeker toe dat de schoenen een luxe uitstraling hebben. Het merk verkoopt bijvoorbeeld de zeer bekende zogenaamde “Mi Basket Used” schoenen op Pauw.com. Dit zijn leren sneakers in een vintage 80’s basketbal-stijl. De schoenen zijn van erg fijn leer gemaakt. Dit maakt ze dan ook uniek en tevens populair onder de dragers. De uitstraling van de schoenen kan variëren. Ze zien er wat betreft de vorm meestal hetzelfde uit als elkaar, maar het design op de schoen kan erg verschillend zijn. Meestal zit het soort logo van Diadora sowieso over de zijkant van de schoen. Bij de ene sneaker is deze rood, bij de andere geel en bij de andere variant bijvoorbeeld donkergroen. De kleuren van deze schoenen zelf kunnen ook erg verschillen. Veel varianten zijn wit of richting grijs, maar er zijn ook bijvoorbeeld zilverkleurige sneakers van Mi Basket Used. Een andere bekende uitvoering van Diadora is “Rave Hiking”. Dit is een wat lagere schoen. Tevens deze variant een stuk lichter, net als bijvoorbeeld de “Mi Basket Row Cut” en de “N9000 TXS H Mesh”. De laatste sneaker is vaak behoorlijk kleurrijk.