Geplaatst op

Wat is Vastgoedmanagement en hoe belangrijk is het?

vastgoed management

Een eigendom kan een uitstekende bron van inkomsten worden, vooral als je weet hoe je het goed moet beheren.

Om ervoor te zorgen dat het onroerend goed bevredigende inkomsten genereert, is het echter belangrijk de hulp in te roepen van een in dit segment gespecialiseerde professional.

Dat wil zeggen dat de diensten, het onderhoud en de zorg goed moeten worden beheerd, waarbij er altijd naar moet worden gestreefd de waarde van het onroerend goed te verhogen.

Wat doet een beheerder?

Tegenwoordig zijn steeds meer mensen op zoek naar gespecialiseerde vakmensen om het beheer van hun eigendommen te verzorgen. Vastgoedbeheer is een dienst die zekerheid biedt aan professionals en rust aan huurders.

De property manager is de professional die verantwoordelijk is voor het effectief verzorgen van jouw eigendom, het verzekeren van de fysieke integriteit van het eigendom, naast het verstrekken van al het financiële advies aan de klant.

Verantwoordelijkheden inzake vastgoedbeheer

Een van de belangrijkste taken van een beheerder van onroerend goed is beide partijen tevreden te houden.

Deze professional is verantwoordelijk voor het opstellen van contracten die voldoen aan de wettelijke eisen, waarbij hij de nodige ondersteuning biedt zodat het contract op een veilige manier tot stand komt.

 1. Evaluatie van eigendom
  De juiste waardebepaling van het onroerend goed is van vitaal belang, zodra overwaardering van het onroerend goed het verhuurproces kan bemoeilijken, terwijl onderwaardering de eigenaar geld kan doen verliezen.

Een vastgoedbeheerder beschikt over de nodige ervaring en kennis om een billijke waarde vast te stellen, zodat beide bij de onderhandeling betrokken partijen tevreden zijn.

 1. De woning bekendmaken
  Een vastgoedbeheerder kent de beste technieken en hulpmiddelen om een aantrekkelijke advertentie te maken.

Met foto’s van uitstekende kwaliteit, een gedetailleerde beschrijving van de woning en adequate reclamekanalen, zal jouw woning zichtbaar zijn voor meer mensen, waardoor het verhuurproces wordt versneld.

 1. Analyse van het profiel van de huurders
  De screening van potentiële huurders is van vitaal belang om het welslagen van het contract te garanderen en gevallen van wanbetaling te voorkomen.

Het is een bureaucratisch en grondig proces dat specifieke instrumenten en kennis vereist, waarover de verhuurder vaak niet beschikt.

Een vastgoedbeheerder is in staat om met grote nauwkeurigheid de financiële draagkracht van potentiële huurders in te schatten, en om contractuele clausules op te stellen die garanderen dat de huur op tijd wordt betaald.

 1. Begeleiding van bezoeken en klantendienst
  Het proces van de presentatie van de woning aan potentiële huurders kan vermoeiend en stressvol zijn voor degenen die niet gewend zijn aan deze routine.

Men moet over de nodige tijd beschikken, onderhandelings- en communicatievaardigheden bezitten, en geduld hebben om met verschillende profielen om te gaan.

Een vastgoedbeheerder beschikt over al deze eigenschappen en vaardigheden en bespaart de eigenaar alle stress die een bezoek met zich mee kan brengen.

De professional zal ook alle twijfels van potentiële huurders wegnemen en op een professionele manier alle voordelen van de woning presenteren, om je ervan te overtuigen dat de woning aan jouw behoeften voldoet.

Waarom zou je een professional inhuren om jouw eigendom te beheren?
Het kiezen van een professional voor het beheer van een woning is een belangrijke beslissing die veel onderzoek vergt. Een gekwalificeerde professional hecht waarde aan uitmuntendheid en voldoet aan de eisen van zowel eigenaars als huurders.

Wij zijn een bedrijf dat gespecialiseerd is in onroerend goed en wij beschikken over een reeks diensten en strategieën om jouw leven te vergemakkelijken en jouw eigendom nog aantrekkelijker te maken.

Bovendien beschikken wij over de nodige attributen en kennis om de administratie van jouw onroerend goed tot een succes te maken. Neem nu contact met ons op en reken op professionele ondersteuning bij het investeren, verhuren of verkopen van onroerend goed.