Gepost op

Hoe een bedrijfsfitness tot meer omzet kan leiden

bedrijfsfitness

Gezonde en fitte werknemers hebben een zeer positieve invloed op de werkvloer. Het is dan ook belangrijk dat werkgevers het personeel motiveren om meer aan sport te doen. Het openen van een fitnessruimte op de werkvloer is hier de beste methode voor. Zowel de werkgever en de werknemers zullen hier al snel de voordelen van ondervinden.

  1. Fysieke en mentale gezondheid

Door regelmatig te sporten, zal de algemene gezondheid van de werknemers aanzienlijk verbeteren. Zeker als er zittend gewerkt wordt, is de behoefte aan beweging groot. Heel wat rugklachten en problemen met de benen kunnen door regelmatige sportsessies vermeden worden. Bovendien zullen ook de bloeddruk, het lichaamsgewicht en de cholesterol positief beïnvloed worden.
Naast een verbeterde fysieke gezondheid, zullen de werknemers ook mentaal sterker staan. Sporten is de ideale manier om problemen en zorgen te vergeten, wat de algemene gemoedstoestand zal verbeteren. De werknemers zullen niet alleen beter met stress om kunnen gaan, de onderlinge band tussen de collega’s zal ook sterker worden.

  1. Ziekteverzuim

Een goede algemene gezondheid leidt tot een verhoogde weerstand. De werkkrachten zullen dan ook beter bestand zijn tegen de griep en andere virussen. Met een goede conditie is de kans op een hoge bloeddruk, obesitas en hart- en vaatziekten verder ook kleiner. Zijn de werknemers minder vaak ziek, betekent dit logischerwijs dat ze minder ziektedagen opnemen. Eén derde van het ziekteverzuim is trouwens een indirect gevolg van een slechte lichamelijke conditie. Een bedrijfsfitness kan zo tot lagere ziekte- en bedrijfskosten leiden, iets waar je werkgever enorm blij mee zal zijn.

  1. Verhoogde productiviteit

Lichamelijk inspanning zorgt ook voor meer energie en een beter zelfvertrouwen. Werknemers zullen zich veel minder snel moe voelen. Verder zal de bloedstroom naar de hersenen bevorderd worden, waardoor er alerter en geconcentreerder gewerkt zal worden. De werkgever zal de productiviteit dan ook aanzienlijk zien verbeteren. Elke taak zal nauwkeuriger, sneller en beter uitgevoerd worden. Bovendien zijn fitte en vrolijke werknemers steeds gemotiveerd en zullen ze sneller een nieuw project opstarten. Dit alles heeft natuurlijk een positieve invloed op de omzet, en daar draait het toch om?

  1. Financieel interessant

Een bedrijfsfitness installeren is een investering. Daarom kiezen veel bedrijven er eerder voor om een korting op het lidmaatschap van een sportschool te geven. Een werknemer zal hier echter minder snel gebruik van maken. Niet alleen omdat ze zelf nog een deel moeten betalen, de verplaatsing van en naar de sportschool kost hen immers tijd en moeite.
Een fitnessruimte in een bedrijf is dan ook interessanter voor de werknemer. Ook de werkgever heeft er baat bij, de kosten van de bedrijfsfitness kunnen immers van het brutoloon afgehouden worden. De combinatie van de lagere ziektekosten met de hogere productiviteit zorgt er bovendien voor dat de investering zijn geld meer dan waard is!

  1. Teambuilding

Werknemers zullen sneller gebruik maken van een fitnessruimte in het bedrijf als van een abonnement bij de sportschool. Sporten op de werkvloer kan nu eenmaal makkelijker in een druk dagelijks schema worden ingepland. Bovendien zullen alle collega’s samen sporten. De communicatie zal tijdens en na het sporten vlotter en ontspannender verlopen, wat een verbeterde werksfeer met zich meebrengt. De leuke sfeer zal op zijn beurt de productiviteit weer positief beïnvloeden, waardoor het hele bedrijf beter zal draaien!

Een bedrijfsfitness is een investering die heel wat positieve gevolgen voor het bedrijf heeft. Gezonde en fitte werknemers zullen niet alleen gemotiveerder en productiever zijn, ze zullen ook minder vaak ziek zijn. Bovendien zal er een uitstekende sfeer op de werkvloer hangen, iets waar een werkgever toch ook alleen maar gelukkig van wordt!