Gepost op

Een pastamachine voor de productie van heerlijke pasta

pastamachine

Heerlijke, verse pasta met een heerlijke saus laat het hart van de fijnproever sneller kloppen in het favoriete Italiaanse restaurant om de hoek. Vers bereide pasta is een echte belevenis en veel lekkerder dan de gedroogde producten uit de supermarkt of van de discounters. Ook al is het veel werk om thuis pasta te bereiden, het is de moeite waard. Om je werk te vergemakkelijken kun je terugvallen op de populaire pastamachines. Met deze machines is het mogelijk om verschillende variaties van de populaire pasta te produceren.

We geven je enkele voorbeelden van goede pastamachines en ook tips over waar je op moet letten bij de aankoop van een pastamaker en welke functies pastamachines te bieden hebben.

De Philips HR2382/15 pastamachine: volledig automatisch en met weegfunctie

Dit product hoort bij de rubriek van de volautomatische pastamachines. Volgens de fabrikant kun je met deze machine eenvoudig en snel zelf pasta bereiden. Want deze pastamachine mengt, kneedt en vormt de door jou gewenste pastavarianten. Met de geïntegreerde weegschaal kun je de ingrediënten precies wegen en zo een perfect pastadeeg toveren met de Philips HR2382/15. De benodigde hoeveelheid vloeistof wordt weergegeven op de digitale display van de machine.

In maar tien minuten kun je twee tot drie porties zelfgemaakte verse pasta bereiden. Je vult de ingrediënten in de kneder van de machine en na het indrukken van de startknop doet de pastamachine het werk voor jou. Na het kneden verdeelt de machine de afgewerkte pasta naar voren.

De volautomatische pastamachine van Philips wordt geleverd met acht verschillende hulpstukken waarmee je jouw eigen pasta kunt maken:

 • dunne spaghetti
 • dikke spaghetti
 • lasagne
 • penne
 • fettuccine
 • capellini
 • tagliatelle
 • pappardelle

De machine heeft een vermogen van 200 watt en heeft twee vooraf ingestelde programma’s. Met een afmeting van 24 × 21 × 31 centimeter neemt de pastamachine zeer weinig ruimte in beslag in de keuken of in de keukenkast wanneer deze niet gebruikt wordt.

De Imperia “Pastapresto” 700: de meest krachtige pastamachine

De Imperia “Pastapresto” 700 pastamachine wordt aangedreven door een krachtige 85 watt motor. Terwijl je bij handmatige pastamachines aan de slinger moet draaien om je pastavariant te krijgen, druk je bij deze elektrische pastamachine gewoon op de knop. De machine doet de rest voor jou. Je hoeft het deeg alleen maar vooraf te bereiden, want dit is geen volautomatische pastamachine.

De elektrisch bediende pastamachine overtuigt door zijn eenvoudige bediening en compacte ontwerp. Met een hoogte van 22,9 centimeter, een breedte van 16,5 centimeter en een diepte van 31,8 centimeter past de machine in elke keuken. Deze pastamachine is gemaakt van innox en aluminium, waardoor hij robuust is en een lange levensduur heeft. En door zijn omvang kun je de pastamaker gemakkelijk en relatief ruimtebesparend in de keukenkast opbergen.

De Philips HR2333/12 pastamachine: de lichtste machine

Het is als het ware de kleinere versie van de Philips-machines. Deze machine wordt bij je thuis geleverd met vier gevormde schijven, zodat je dit model kunt gebruiken voor:

 • spaghetti
 • fettuccine
 • penne
 • lasagne

De volautomatische pastamachine en de aankoopcriteria

Bij de volautomatische pastamachines zijn er ook bepaalde verschillen tussen de afzonderlijke machines. Waarop je moet letten bij de aankoop van een volautomatische pastamachine

De kenmerken van de pastamachine verschillen van fabrikant tot fabrikant en van apparaat tot apparaat. Alle volautomatische pastamakers kunnen pasta’s mengen, kneden en vormen, maar slechts enkele hebben een weegfunctie. Vooral de Philips-machines kunnen met deze praktische weegfunctie scoren. Het voordeel is dat je de ingrediënten die je nodig hebt direct in de kneedkuip kunt wegen en dat je geen huishoudweegschaal nodig hebt.

Het aantal vormstukken is ook verschillend voor de machines. Sommige machines worden geleverd met vier vormstukken, andere met acht. Als je een grote verscheidenheid aan pasta’s wilt, moet je kiezen voor een machine met acht verschillende vormen.

De volautomatische pastamachines zijn uitgerust met een display dat enerzijds het gewicht van de ingrediënten weergeeft en anderzijds de machine eenvoudig te bedienen is.

Het aantal programma’s kan ook een rol spelen bij de aankoop. Sommige machines zijn uitgerust met maar een programma, andere met twee of drie. Je kunt bijvoorbeeld kiezen of je de pasta met of zonder ei wilt bereiden.

De hoeveelheid deeg die je kunt maken met de volautomatische pastamachine kan ook een rol spelen bij je aankoop. Vooral als je een groter gezin wilt voorzien van zelfgemaakte pasta. In het algemeen kun je tot 300 gram deeg in de machines produceren, maar sommige bieden je ook de mogelijkheid om er 600 gram deeg in te bereiden.