Weelderige palmbomen op de Malediven

Wilt u op vakantie naar de Malediven? Er valt hier van alles te beleven. Dit zonovergroten paradijs is zeer geliefd bij de liefhebbers van zon, zee en strand. Ook is het een ideale duikbestemming, omdat er onder water van alles te zien valt.

Prachtig onderwaterleven

De Malediven zijn een groep eilanden midden in de Indische Oceaan. De eilanden liggen ongeveer 700 kilometer ten zuiden van India. Het is er heerlijk weer en de liefhebbers van het strand en van watersporten zullen hier de tijd van hun leven beleven. Doordat de eilanden onderdeel uitmaken van een vulkanische bergrug, groeit en bloeit het koraal rijkelijk onder water. Duiken of snorkelen is dan ook zeer populair bij de vele vakantiegangers die hier jaarlijks komen. Rond het koraal treft u uiteraard de meest bijzondere vissen aan. De eilandengroep bestaat uit maar liefst 1200 verschillende eilanden. Hiervan zijn er echter slechts 200 bewoond en van die 200 zijn er 88 eilanden geschikt voor toeristen. Vanaf Nederland is het ongeveer 12 uur vliegen naar dit tropische paradijs. Op reisver.nl kun je de aanbiedingen van de verschillende reismaatschappijen met elkaar vergelijken.

Bezienswaardigheden

Naast de bijzondere natuur onder en boven water, valt er nog veel meer te zien op de Malediven. Een bezoek aan de hoofdstad Malé raden we u zeker aan. Hier zijn nog enkele belangrijke overblijfselen uit vervolgen tijden terug te vinden. U kunt hier bijvoorbeeld de Hukurumoskee bezichtigen, die uit de zeventiende eeuw stamt. Ook de bekende Vrijdagmoskee valt hier te bezichtigen met haar enorme gouden koepel.Overigens is het in de hoofdstad niet alleen cultuur. Er kan ook heerlijk gegeten worden en er zijn enkele winkelcentra waar u fantastisch kunt shoppen. Van een excursie naar het eiland Thoddoo zult u ook zeker geen spijt krijgen. Hier zult u verschillende overblijfselen van de boeddhistische cultuur vinden.

Vakantie Malediven iets voor u?

Bent u nieuwsgierig geworden naar de Malediven en wilt u weten hoeveel een reis naar dit paradijs kost? Op reisver.nl kunt eenvoudig alle reisorganisaties met elkaar vergelijken. Ook vindt u hier meer informatie over de Malediven.

Submit comment

Allowed HTML tags: <a href="http://google.com">google</a> <strong>bold</strong> <em>emphasized</em> <code>code</code> <blockquote>
quote
</blockquote>