Gepost op

Wonen in Duitsland is aantrekkelijker dan ooit

Huis kopen Duitsland

Al jarenlang is het een trend: steeds meer Nederlanders kiezen ervoor om naar Duitsland te emigreren om daar te gaan wonen en werken. Het prettige leefklimaat in Duitsland, de relaxte cultuur en het feit dat Duitsland, met name voor mensen die in Oost-Nederland wonen, lekker dichtbij is, zijn voor veel mensen belangrijke redenen om een vertrek naar onze oosterburen te overwegen. Maar dit zijn natuurlijk niet alle argumenten om een emigratie te overwegen. Mocht je plannen hebben om ooit te emigreren, dan is Duitsland om talloze redenen een van de beste keuzes die je kunt maken. We hebben de vele voordelen van vertrekken naar Duitsland voor je in kaart gebracht.

Grote woningen voor een kleine prijs

In Nederland zijn wat grotere woningen, zeker in het dichtbevolkte westen en in de grotere steden, haast niet te betalen voor jonge mensen of starters op de woningmarkt. Zelfs een appartementje kopen of een kleinere woning huren is voor jongeren met een modaal inkomen haast niet meer te betalen. in Duitsland is de situatie op de woningmarkt gelukkig anders. Zoek je een betaalbare Duitse woning, dit kan via de website van de ervaren makelaar Oostmakelaardij.nl, dan heb je niet alleen veel keuze, maar betaal je al snel tot vijftig procent minder voor een fraaie en ruime woning dan in ons land. Vaak maakt een hypotheek afsluiten in Duitsland door de lagere rentes daar het kopen van een Duits huis nog extra aantrekkelijk. Je krijgt in Duitsland qua woonoppervlakte veel voor weinig.

Woningen van superieure bouwkwaliteit

De Duitsers zijn meesters als het aankomt op kwalitatief hoogstaande woningbouw. Niet voor niets importeren veel Nederlandse bouwbedrijven de benodigde materialen voor woningbouw uit Duitsland. Streven naar topkwaliteit qua woningbouw staat staat bij onze oosterburen hoog aangeschreven. Koop je een woning in Duitsland via Oostmakelaardij.nl, dan kun je dus rekenen op een huis dat bovengemiddeld goed geïsoleerd is, een sterke bouwconstructie heeft en dat gebouwd is van de beste materialen. En dat scheelt natuurlijk op langere termijn qua onderhoud en, ook dat is niet onprettig, in de portemonnee.

Het leven over de grens is goedkoper

Wonen in Duitsland is voordeliger dan in ons eigen land. Niet op één niveau, maar op meerdere vlakken. Zo zijn boodschappen in Duitse supermarkten goedkoper, door het gunstige en lage btw-tarief dat in Duitsland op voedingsproducten wordt geheven. Je bent met een volle of halfvolle boodschappenwagen al snel 30 procent voordeliger uit! Dat scheelt al snel honderden tot duizenden euro’s per jaar. Tegelijk zijn sociale toeslagen en uitkeringen aantrekkelijker dan in Nederland. De kinderbijslag die je in Duitsland krijgt ligt een stuk hoger, namelijk maar liefst drie keer zo hoog. Per kind krijg je maandelijks meer dan 200 euro aan kinderbijslag. En zo kunnen we nog wel even doorgaan, want nieuw auto’s, de benzinekosten en werkloosheidsuitkeringen zijn in Duitsland ook financieel aantrekkelijker dan in Nederland. Wil je zuiniger en voordeliger kunnen leven, dan is een vertrek naar Duitsland dus een slimme zet!

Emigratie naar Duitsland is geen grote cultuurschok

Vroeger vonden wij Nederlanders onze oosterburen nogal eens stijf, humorloos, gezagsgetrouw en saai. Maar die tijd is wel voorbij en had ook te maken met nare herinneringen van onze ouders en grootouders uit de jaren 1940 (Tweede Wereldoorlog) en 1973 (verloren finale van het WK-voetbal). De huidige generaties Duitsers zijn doorgaans open, vriendelijke, gastvrije en vrolijke mensen die qua normen en waarden niet veel verschillen van wat we in Nederland gewend zijn. Natuurlijk zul je na emigratie moeten wennen aan een andere leefomgeving en cultuur, maar voor een grote cultuurschok hoef je echt niet bang te zijn. Zeker niet als je in het oosten van Nederland woont en vlak over de grens gaat wonen.

Prachtige natuurgebieden

Ten slotte nog iets over de Duitse natuur, want ook dat is een argument om voor Duitsland te keien. Je vind er qua natuur alles: van de prachtige bergen in het Sauerland en Zuid-Duitsland, uitgestrekte meren tot langgerekte weilanden en bossen. Er zijn dus redenen genoeg om in Duitsland te gaan wonen!